Felnőtt tartalom. Elmúltál már 18 éves?
Igen | Nem
INSIDE OF LOVE

Szex- allergia, az anyatermészet bizarr “tréfája”

Hihetetlennek tűnik, de igaz. Vannak olyan nők, akik allergiásak a szexre.  Pontosabban, a jelenség  az ondóra adott allergiás reakció, ami  az érintett nőkben tipikusan az együttlét után 20-30 perccel alakul ki, és a hüvely  illetve a nemi szerv égő, viszkető érzésével jár, vagy az ondóval érintkezett terület kipirosodik, megduzzad, esetleg kiütések jelennek meg a bőrön , de súlyosabb esetben akár légszomj is jelentkezhet, még súlyosabb esetben

összeomolhat a keringés, és ájulással járó anafilaxiás állapot is felléphet.A tünetek általában néhány óráig,  súlyosabb esetben napokig eltarthatnak.

sperm

A Cincinnati Egyetem által korábban elvégzett kutatás szerint a jelenség nem is olyan ritka: a vizsgálatban részt vevő nők 8%-nál megállapították az ondóallergiát.

A kutatást vezető szerint a nők nem minden esetben az ondóra érzékenyek, hanem inkább az abban megjelenő kémiai anyagokra, ami főleg a táplálkozás során kerül a férfi szervezetébe (pl. mogyoró, fehérjék, stb.), de előfordult már praxisában ondó-penicillin-allergia is.

sex-0308-lg

No, de ami még ennél , is bizarrabb,  hogy akadnak férfiak akik allergiásak a saját ondójukra

Az 1991-es öbölháborúban figyeltek fel először arra a jelenségre, hogy a katonák és feleségeik égető érzésről számoltak be szexuális aktus, illetve kifejezetten az ondóval való érintkezés után. Ezt Burning Semen Syndrome-nak (BSS, “égető ondó szindróma”) nevezték el, és máig is kérdés, hogy milyen eredetű tünetcsoport.
Az ondóallergiát először 1958-ban diagnosztizálta egy nőgyógyász, de egészen 1996-ig ismeretlen allergia volt, amikor egy Jonathan A. Bernstein nevű orvos közzé tette kutatási eredményeit az ondóallergiával kapcsolatban, 1073 nő tüneteit és kórtörténetét alapul véve.

images

 

Eddig azt gondolták, a POIS-szindróma alapvetően pszichés, pontosabban pszichoszomatikus eredetű, ám mostanra sikerült bebizonyítani, hogy egy furcsa allergia áll a panaszok hátterében: a férfiak túlérzékenyekké válnak a saját ondójukkal, pontosabban a benne található fehérjével szemben.

Az ondóallergiával szemben a megoldás az óvszer lehet. A teherbeesés nem lehetetlen így sem, a mesterséges megtermékenyítés az érintett nőknél eddig sikeres volt. Ondóallergia esetén a férfiaknak arra kell figyelniük, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszanak, mert dehidratált állapotban az ondó sűrűbb és savasabb is lesz, ami fokozhatja az allergiás tüneteket. 

Megoldás lehet még az allergiás betegségek terápiájában jól ismert,túlérzékenységet csökkentő eljárás alkalmazása. Ez azt jelenti, hogy egyre nagyobb dózisban a bőrük alá fecskendezik az allergiát kiváltó anyagot, azaz az ondót, és ezzel mintegy „edzik” az immunrendszert,  kioltva annak túlzott reakcióját, azaz az allergiát.

shutterstock_1101152331

Ha már többször járt orvosnál azért, mert szexuális aktus után kellemetlen tüneteket tapasztalt, de a vizsgálatok nem mutattak ki semmilyen fertőzést? Érdemes allergológus szakembert felkeresni!

 (szexdoki)
Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!